İftar menüleri 2023: 15. gün iftar menüsü
Ramazan ayının tam anlamıyla yarısına geldik. Kalan 14 gün su gibi akıp gitmiş gibi. Bugüne kadar “iftarda ne yapsam” diyen okurlarımıza yardımcı olmak için farklı iftar menüleri oluşturduk ve oluşturmaya da devam edeceğiz.
İşte on beşinci gün iftar menümüz;
15.GÜN İFTAR MENÜSÜ
- un çorbası,
- Arnavut ciğeri,
- soğan salatası,
- Kaskul
UN ÇORBASI
İftar menümüze az malzemeli çok lezzetli bir çorba olan un çorbası ile başlıyoruz. Bu yağmurlu günlerde içimizi ısıtacak, boğazımızı ve midemizi yumuşatacak.
Geçmişe yolculuk: un çorbası tarifi
Arnavut Ciğeri
Arnavut ciğeri bizce karaciğerin en lezzetli halidir. Yanında patates kızartması ile servis edildiğinde yenmez. Kimyon seviyorsanız baharatları ortasına eklemeyi unutmayın.
Sevmeyenleri bile sevişir: Arnavut ciğer tarifi
SOĞAN SALATASI
Arnavut ciğerini iftar menümüze dahil etsek en güzel eşlikçiyi de unutmamış oluruz. Sumaklı soğan salatası sadece ciğer için değil; Et, tavuk ve hatta balık menülerinin mükemmel bir tamamlayıcısıdır.
Herhangi bir yemek için uygun: soğan salatası tarifi
KEŞKUL
Osmanlı mutfağından bize miras kalan tatlılardan biri olan keşkül ile iftar menümüzü sonlandırıyoruz. Keşkekkul, kokusu ve tadıyla olduğu kadar badem tozunun enfes aromasıyla da sofradakileri kendine hayran bırakacak.
20 dakikada hazır: Keşkül tarifi
Afiyet olsun!