Haber

Küçük ortaklar yetmiyor: 5 vekil daha istediler!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, bugünkü “Meclis bu sayıya hiç ulaşmadı” yazısında CHP listesinden seçilip TBMM’ye gelen 4 partinin milletvekilleri arasındaki gruplaşma hesaplarını değerlendirdi.

Sarıkaya, DEVA’nın grup kurma noktasında CHP ve 5 milletvekilinden son bir destek isteyeceğini ancak bunun CHP için mümkün olmayacağını vurguladı.

DEVA Partisi’nin kendi kümesini kurabilmesi için 5 milletvekiline daha ihtiyacı var.

TEK Mİ İKİLİ DEMİRCİ Mİ?

“Son günlerde seçim odaklı çalışmalarla meşgul olsalar da Millet İttifakı cephesinin CHP listesinden seçilip iktidara gelen 4 partisinin milletvekilleri arasından grup kurmak için ciddi bir hesap yapılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi.” Sarıkaya, “Bunun nedeni DEVA’nın 15, SP ve Gelecek’in 10, DP’nin 3 ve Türkiye Değişim Partisi’nin bir milletvekili olması.” açıklama yaptı.

Sarıkaya, “İki milletvekili daha katılırsa 40 milletvekiline ulaşılır ve buradan iki grubu çıkarmak mümkün olur” dedi. köşesine şunları yazdı:

“Ancak dün görüştüğüm SP, Future ve DEVA yöneticileri iki küme yerine tek küme oluşmasının kendilerine fayda sağlayacağını belirttiler. Neden tam sınırda 20 milletvekili ile küme oluşturulup da alınamıyor? Bir milletvekilliği hareketiyle başı belaya girer… Ama bu sefer çatısı altında hangi parti kümelenecek tartışması başlar.Seçim öncesi çatı ittifakı konusunda benzer bir tartışma çatı içinde yapılmış ve bir uzlaşmaya varılamamıştır. Bu kez DEVA ve SP’nin kümelenme konusundaki duruşu değerlidir.”

CHP 5 DAHA VERSİN!…

“DEVA, 15 temsilcisi olduğunu ve diğerlerinden 5 fazla olduğunu iddia ederek kendi çatısı altında toplanmak isteyebilir; aslında DEVA yöneticilerinin konuşmalarının yansımaları bu taraftadır.” Sarıkaya, “Aslında ‘CHP bize son bir destek verir ve 5 milletvekili verirse biz kendi başımıza kurarız’ demekten geri durmuyorlar” ifadelerini kullandı.

“CHP’de bu tarafa tek bir adım bile atmak mümkün değil, çünkü kendi girenlerden sonra kalan milletvekili sayısı az…” Sarıkaya, şöyle konuştu:

“Bu nedenle hepsinin odaklandığı tek bir küme oluşumu, hangi partinin çatı olması gerektiğine milletvekillerinin birlikte karar vermesi ve küme yönetimlerinde bu anlayışın hissedilmesi. Katılımcı partilerden küme milletvekillerinin oluşması. küme liderinin yanı sıra üzerinde durulan formüllerden biridir…”

KAYNAK: HABERTURK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu